Нашият канал в Youtube

Горещи оферти

Семейна еко-ваканция с конна езда и изкуства

Семейна и детска еко-ваканция с конна езда и изкустваЗа разлика от традиционните семейни ваканции, тук можете да се забавлявате, отпочивайки в спокойна и чиста среда, но и да научите много нови неща, общувайки пряко с природата и животните и участвайки в грижите да тях!

Разработената от нашия екип програма създава възможност за деца и семейства да преживеят заедно незабравими дни – да преоткрият себе си, както и традиционни ценности, като сплотеност, съпричастност и съзидателност, да изявят индивидуалните си таланти и колективни умения, участвайки в живота на едно голямо семейство – семейството на Йовчевата къща и Екопарк Елена! Тук можете да усвоите и практикувате плуване, колоездене, тенис, стрелба с въздушна пушка и лък, катерене, ориентиране, танци, рисуване, грънчарство, дърворезба и много други!

Програмата се адаптира към индивидуалните възможности и интереси на всеки! Единственото задължително условие при нас е да се чувствате добре и да се забавлявате, обгърнати с любов и внимание!

Програмата за развлечения и конна езда включва всички онези дейности, които носят удоволствие и незабравими преживявания на цялото семейство – това са заниманията с коне (минимум 2 часа на ден), грижата за животните и природата, ежедневни игри и занимания по изкуства, спорт, занаяти, екскурзии, походи, лагеруване и др.

Още информация…

Преходи с коне „Виж Елена от гърба на коня”

Преходи с коне1. Конен преход „Елена – река Бързица (местност Синия вир) – Еленска дъбрава – Марянски манастир – Елена” – 6 часа;

2. Конен преход „Елена – село Нийчовци (връх Острец) – село Руховци – Христовски водопад – Елена” – 10 часа;

3. Еднодневен конен преход „Елена – село Нийчовци (връх Острец) – Христовски водопад – Марянски манастир – Елена”  – 12 часа ;

4. Двудневен конен преход „Елена – село Руховци (Руховска копка) – Христовски водопад – село Нийчовци (връх Острец) – Марянски манастир – Елена”

Още информация…

Тийм-билдинг с коне

SANYO DIGITAL CAMERAТийм-билдингът с коне, организиран от Ездови клуб Елена и Комплекс за селски туризъм „Йовчевата къща“, е уникално преживяване, при което общуването с конете се превръща в нестандартен и нетрадиционен подход към проблемите на лидерството, личностното и професионално развитие. Това е ценен опит, който отключва вътрешните сили, развива лидерски качества, способност за работа в екип и комуникативни умения, като същевременно увеличава информираността и стимулира творческото мислене. Нашите партньори – конете, правят този тийм-билдинг уникален и за различен от всички останали – конете се превръщат за участниците в едно истинско живо огледало на техните мисли, емоции, намерения и физически качества, които могат да бъдат напълно неосъзнати.

Кой има полза от тийм-билдинга с коне?

Колективи, бизнес-партньори, екипи и отделни личности, които имат желание и са готови да разкрият ролята и мястото което заемат в отношенията с другите и в собствения си живот. Онези, които търсят отговорите вън от себе си, обикновено са затворени за постигането на едно различно съзнание и не желаят, или не са готови да достигнат едно ново ниво на общуване и да подкрепят промяната вътре в себе си. Тийм-билдингът с коне се фокусира върху усъвършенстване на знанията за човешкото поведение, емоции и мисли, които стоят на пътя към постигане на целите, чрез живите огледала на природата – конете! За да участвате не е необходимо да имате опит с коне и конна езда. Нашите коне си партнират с вас, като участници и посредници в дейностите, целящи изграждане на лидерство, екип, комуникационни и творчески умения.

Още информация…

Настаняване на групи (ученически, студентски, семейни и фирмени мероприятия)

Настаняване на групиЕлена, погледната през погледа на пътешественика, е уникално място: тук се сплитат в едно история, религия, природа и култура. Балканът, гората, поляните пълни с дъхави билки, гъби и диви плодове, многобройните реки, незабележимият, но осезаем чист въздух, безусловното гостоприемство на хората, уникалните църкви, легендите – това са само част от причините да бъде посетен Еленския Балкан. Освен всичко това, чрез избора на програмите за организирани туристи на Комплекс за селски туризъм Йовчевата къща, ще получите още:

1. Гостоприемство, сърдечно посрещане и комфортно настаняване в уютната домашна обстановка на балканския ни дом!

2. Незабравимо лично преживяване, индивидуално отношение и внимание към всеки един от вас – като част от голямото ни семейство!

3. Огромно разнообразие от атракции, дейности и организирани от нас мероприятия, от които ще можете да изберете само тези, които са ви интересни и приятни!

4. Запознаване с местните обичаи, бит и култура, с българския фолклор и традиции!

5. Уникална възможност за сливане с природата и преоткриване на вътрешните сили на тялото и духа ви!

6. Общуване и изграждане на дълбока връзка, разбирателство и взаимно уважение с различните животни от фермата на Екопарк Елена, сред които и живото огледало на човешката същност и емоции – конете!

7. Всички останали причини, за които и вие и ние още не знаем, са във вашите сърца, които ще ви връщат отново и отново към магията на Еленския балкан…

Още информация…