Нашият канал в Youtube

Семейна еко-ваканция с коне в Йовчевата къща

ПочивкаКаним ви да преживеете една незабравима семейна ваканция сред чистата природа на град Елена – красиво, спокойно и живописно място с богата култура и древни корени, само на 35 км от Велико Търново, старата столица на България – район, богат с музеи, археологически обекти, крепости и манастири. Най-ценни тук са домашния уют, приятелски настроените хора, спокойствието и чистата природа!

Програмата която сме подготвили за вас е наситена с много забавления и включва: конна езда; каране на колела; походи до природни забележителности; дегустация на вина; разходка в гр. Елена с посещение на музеи и църкви; изработка на собствени грънци на грънчарско колело; занимания по пирография и дърворезба; тенис на маса, федербал; стрелба с лък и въздушна пушка; месене на домашна пита, подквасване на кисело мляко и много други забавления, сплотяващи семейството. Тук всеки може да покажете своите умения и таланти, разполагайки с пространството и свободата да избира кога и в какво да участва.

Настаняване: В комплекса за селски туризъм „Йовчевата къща” – сред домашния уют на старинните реставрирани къщи на Комплекса, в спокойна и уютна обстановка и приятелски настроени хора – тук всеки е част от едно голямо семейство. Комплексът е разположен само на 3 километра от центъра на възрожденския град Елена, в китната махала Килъжевци, обградена от гори, реки и поляни пълни с билки, гъби и диви плодове. Комплексът разполага с 30 места за настаняване, разпределени в уютни спални, обзаведени в старинен стил, с просторни чардаци, механа, барбекю с пещ и озеленен двор с детски кът. В менюто на гостите са включени традиционни специалитети и екологични продукти от собственото стопанство.

В конната база се отглеждат и тренират коне от българските породи: „Каракачански“ и „Източнобългарски“ кон. Тук предлагаме начално обучение по езда и преходи с коне до природни забележителности и исторически места.

На разположение на гостите са още: планински велосипеди, водачи и инструктори, транспорт до близки и отдалечени места; безжичен интернет, сателитна телевизия, оборудвана кухня, пране, гладене, закрит паркинг, охрана, озеленен двор с детски кът и собствена етнографска експозиция.

Comments are closed.